Potravinárske stojárne Svidník dosiahli výnosy vyše 154 miliónov Sk

29.10.2007 Svidník

Svidník 29. októbra (TASR) - Vyše 154 miliónov Sk predstavujú výnosy, ktoré v 1. polroku tohto roka dosiahla akciová spoločnosť Potravinárske strojárne Svidník. Je to o 24 % viac ako v rovnakom období vlani.
\"Druhý polrok by mal byť ešte lepší, výnosy za celý rok by tak mali presiahnuť 300 miliónov Sk, \" uviedol dnes pre TASR výkonný riaditeľ strojární Michal Homza. Dodal, že pôjde o rekordný objem v ani nie desaťročnej histórii firmy. V roku 2006 dosiahli výnosy 246 miliónov Sk. Pozitívne výsledky firmy hodnotí Homza ako dôsledok integrácie Slovenska do Európskej únie. Potenciál rastu spoločnosti vidí v kvalite zamestnancov a ich schopnosti produkovať dobré výrobky.
Potravinárske strojárne Svidník, a. s. , sa orientujú hlavne na výrobu strojov na spracovanie mäsa, pre pivovary, nádrže a tlakové nádoby. Až 90 % produkcie putuje na export, hlavne do krajín bývalého sovietskeho bloku, Austrálie, Rakúska, Francúzska, Dánska, Kanady a USA. Zvyšných 10 % zostáva na slovenskom trhu.
Spoločnosť investovala v tomto roku do obnovy budov a technológií zhruba 15 miliónov Sk. Zamestnáva 220 pracovníkov, ktorých priemerný plat dosahuje 18 000 Sk.
 

Vyberte región